Sushi torentjes met gemarineerde tomaat

Perfect als lichte maaltijd of indrukwekkend voorgerecht, waarbij de sushirijst als stevige basis dient en de torentjes afgemaakt worden met sesamzaad, norivel en een pittige sriracha mayonaise.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
• 90 gram sushi rijst
• 6 Tasty Tom tomaten
• 3 eetlepels sojasaus
• 2 eetlepels rijstazijn
• 1 theelepel sesamolie
• 1 theelepel gemberpasta
• 3 mini komkommers
• 125 gram verse mango
• 1 avocado
• 0,5 limoen
• 0,5 nori vel
• 1 eetlepel sesamzaad
• 1 eetlepel zwart sesamzaad
• 1 bosui
• 2 eetlepels sriracha mayonaise
Bereidingswijze:
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook wat water. Maak onderaan de tomaten een kruisvormige inkeping, niet te diep. Dompel de tomaten onder in het gekookte water, voor zo’n 10 seconden. Haal de tomaten uit het water en spoel af met koud water. Verwijder de velletjes. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd het tomaten vruchtvlees in stukjes en doe in een schaaltje.
Meng de tomaten met sojasaus, rijstazijn, sesamolie en gemberpasta. Roer goed door elkaar. Laat minimaal een half uurtje marineren.
Snijd de komkommers in stukjes, de mango in kleine blokjes en prak de avocado, meng met wat limoensap, peper en zout.
Bouw de torentjes op met een kookring. Verdeel eerst de helft van de sushirijst over de bodem. Vervolgens wat komkommer, mango en avocado. Schuif de kookring voorzichtig omhoog. Laat de gemarineerde tomaat uitlekken. Schep over het torentje heen. Herhaal dit nogmaals voor het tweede torentje.
Snijd het nori vel in dunne reepjes. Meng sesamzaad met elkaar en snijd de bosui in ringetjes.
Maak de torentjes af met norivel-reepjes, sesamzaad en bosui. Drizzle de sriracha mayonaise er overheen.