Rigatoni met Tasty Tom-Vodkasaus

Zin in een lekker, romig pastarecept dat in een mum van tijd op tafel staat? Maak dan deze Tasty Tom-Vodkasaus met rigatoni! In ongeveer 35 minuten tover je een rijke, smaakvolle pastasaus tevoorschijn met Tasty Tom-tomaten, een vleugje vodka, romige room en een flinke dosis Parmezaanse kaas. Ga er lekker voor zitten en geniet van elke hap!
2 personen
35 minuten
Ingrediënten:
• 200 g rigatoni
• 10 Tasty Tom-tomaten
• 1 kleine ui (gesnipperd)
• 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
• 30 ml Vodka (2 el)
• 100 ml slagroom of kookroom
• 30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
• 1 el olijfolie • Zout & peper • Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
Kruis de Tasty Tom-tomaten aan de onderkant in met een mesje. Dompel ze 20 seconden onder in kokend water, spoel af met koud water en verwijder de velletjes en snijd de tomaten in blokjes.
Kook de rigatoni beetgaar volgens de verpakking.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de gesneden tomaten toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke saus.
Voeg de wodka toe, roer door en laat 2 minuten meekoken zodat de alcohol verdampt.
Voeg de room toe en laat nog 2–3 minuten zachtjes koken.
Pureer de saus eventueel met een staafmixer voor een romige textuur.
Voeg Parmezaanse kaas toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed.