Mexicaanse orzo salade

Een Mexicaanse orzo salade opgefrist met smaakvolle Tasty Tom tomaten, wie slaat deze nu af? Niet alleen een lust voor het oog. Eet smakelijk!
Voor 2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
  • 140 gram orzo
  • 4 Tasty Tom tomaten
  • 0,5 rode ui
  • 140 gram mais (uitlekgewicht)
  • 125 gram rode kidneybonen (uitlekgewicht)
  • 8 gram verse koriander
  • 0,5 jalapeno peper
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1 limoen
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • Peper/zout naar smaak
Bereidingswijze:
Kook de orzo gaar volgens de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel direct goed na met koud water. Laat goed uitlekken en doe in een grote schaal.
Snijd de tomaten in vieren en snipper de rode ui fijn. Doe dit bij de orzo in de schaal.
Spoel de mais en kidneybonen in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken, voeg dit dan ook toe aan de schaal met orzo.
Maak een dressing door de koriander, jalapeno peper, knoflook, limoensap en olijfolie met een staafmixer of keukenmachine te mixen.
Doe 3 eetlepels dressing bij de orzo en hussel alles door elkaar. Breng de salade naar wens op smaak met peper en zout.
Serveer de orzo salade in schaaltjes of diepe borden en serveer de overige dressing er los bij. Serveer eventueel met een partje limoen en nog wat verse koriander.
De dressing die je overhoudt kun je bewaren in de koelkast en is ook lekker bij bijvoorbeeld een salade met kip.