Griekse pastasalade

Onze favoriet: Griekse pastasalade! Een goed gevulde salade, snel te bereiden en met ingrediënten die je in iedere supermarkt vindt. Probeer snel!
Voor 2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
  • 120 gram fusilli
  • 6 mini komkommer
  • 1 (groene) paprika
  • 6 Tasty Tom tomaten
  • 0,5 rode ui
  • 10 Kalamata olijven
  • Paar takjes verse peterselie
  • Wat blaadjes verse basilicum
  • 80 gram fetakaas
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el vers citroensap
  • 1 tl honing
  • 0,5 tl gedroogde oregano
  • 0,5 tl gedroogde basilicum
Bereidingswijze:
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Giet deze af en spoel na met koud water, laat uitlekken in een vergiet.
Snijd de komkommer in plakjes en de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de rode ui in dunne ringetjes en de olijven in plakjes. Doe dit samen in een grote kom.
Voeg de pasta toe aan de schaal met groenten en hussel alles door elkaar.
Hak de peterselie en basilicum grof en voeg toe aan de salade, verkruimel de feta kaas met je handen over de salade.
Maak een dressing van de olie, rode wijnazijn, citroensap, honing, oregano en basilicum.
Giet de dressing bij de salade. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.