Hartige tompouce met geitenkaas

Nog niet genoeg gegeten met kerst? Probeer deze heerlijke tompouce eens als lunch!
Voor 4 tompoucen
25 minuten
Ingrediënten:
• 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
• 1 ei
• 2 eetlepel zwart sesamzaad
• 2 eetlepel wit sesamzaad
• 125 gram zachte geitenkaas
• 75 gram crème fraiche
• 2 eetlepel citroensap
• 1 eetlepel citroenrasp
• 1 theelepel honing
• snufje zout
• 3 Tasty Tom tomaten
• 2 eetlepel pijnboompitten
• 100 gram prosciutto
• 2 handjes rucola
• 2 eetlepel balsamico crème
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar een beetje ontdooien.
Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg. Klop het eitje los in een klein schaaltje. Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje met het ei. Strooi het sesamzaad over de helft van het bladerdeeg. Zet de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg gaar en goudbruin in zo’n 12 minuten.
Mix voor de geitenkaasmousse de geitenkaas, crème fraiche, citroensap, rasp, honing en het zout met een staafmixer door elkaar tot een glad mengsel. Doe dit in een spuitzak.
Haal het bladerdeeg uit de oven. Laat afkoelen.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Gebruik de plakjes bladerdeeg zonder sesamzaad als onderkantjes en spuit hier de geitenkaas zigzaggend overheen.
Beleg met de prosciutto, plakjes tomaat en rucola. Strooi de pijnboompitten er overheen en drizzle er wat balsamico crème overheen. Leg de bladerdeeg bovenkantjes er overheen en serveer direct.
Tip!
Halveer de tompoucen als je ze als kleine snack wilt serveren.