Flammkuchen

Flammkuchen is een specialiteit uit de Elzas, maar deze variant met tomaat, chorizo en rucola is zeker het proberen waard! Serveer de flammkuchen als hoofdgerecht of snijd in kleine stukjes als snack bij de borrel.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
• 1 rol Flammkuchen kant en klaar deeg (260 gram)
• 5 Tasty Tom tomaten
• 0,5 rode ui
• 50 gram (kalkoen) plakjes chorizo
• 1 bol mozzarella
• 6 zwarte olijven
• 100 gram crème fraîche
• 1 eetlepel gedroogde oregano • 2 handjes rucola
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit op een bakplaat.
Snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de chorizo plakjes in reepjes en de mozzarella en olijven in plakjes.
Besmeer het flammkuchen deeg met de crème fraîche, verdeel de plakjes tomaat hier overheen, vervolgens de rode ui, chorizo reepjes , mozzarella en plakjes olijf. Strooi als laatste de gedroogde oregano over de flammkuchen.
Zet de bakplaat 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen goudbruin kleuren en de mozzarella gesmolten is.
Haal de flammkuchen uit de oven. Laat een beetje afkoelen, snijd in stukjes en verdeel de rucola er overheen.
Tip!
De flammkuchen is ook lekker met wat verse basilicum er overheen.