Enchiladas met pulled chicken

Buenos días! Maak je klaar voor een overheerlijk Mexicaans gerecht: enchiladas met pulled chicken! Deze tortilla wraps zijn gevuld met smaakvolle gekruide kip, mais en Tasty Tom tomaten.
Voor 3-4 personen
35 minuten
Ingrediënten
• 450 gram kipfilet
• 0,5 kipbouillon blokje
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode paprika
• 200 gram Tasty Tom tomaten
• Blikje 150 gram mais
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel gerookt paprikapoeder
• 1,5 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel oregano
• 1 theelepel uienpoeder
• Snufje peper en zout
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 6 volkoren tortilla’s
• 60 gram geraspte kaas
• 60 gram geraspte cheddar kaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een grote pan met water tot de kip gaar is, in zo’n 15 minuten. Laat de kip hierna afkoelen en pluk deze uit elkaar met twee vorken of met je vingers. Zet dit even apart.
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Snijd de paprika in blokjes en de tomaten in stukjes. Spoel de mais in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een pan. Fruit hierin eerst de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg dan de paprika blokjes toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg dan de kruiden toe samen met de tomatenpuree en bak dit ook een minuut mee. voeg de tomatenblokjes toe samen met 2 eetlepels water. Roer alles door elkaar en laat op laag vuur tien minuten pruttelen. Schep hierna 2 eetlepels van de tomatensaus uit de pan en zet dit even apart in een schaaltje.
Roer de pulled chicken en de mais door de tomatensaus in de pan.
Meng de twee kaassoorten in een schaaltje door elkaar. Houd 1/3 van de kaas apart.
Verdeel wat kaas over de wrap en schep hier 2 à 3 eetlepels van het pulled chicken mengsel overheen en rol op. Herhaal met de rest van de wraps.
Leg de opgerolde wraps naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de achtergehouden tomatensaus over de wraps en maak af met het laatste beetje geraspte kaas.
Zet de ovenschaal nog zo’n 12 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en de enchiladas goudbruin kleuren.
Tip!
Serveer de enchiladas met toppings naar keuze zoals jalapeno peper plakjes, avocado plakjes, bosui ringetjes, gehakte verse peterselie en/of crème fraîche.