Kruidige linzen curry

Serveer met rijst en/of naanbrood en garneer met verse limoen en extra koriander.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
265 gram uitgelekte linzen uit blik
2 kleine uien (of 1 grote ui)
2 teentjes knoflook
1 plakje verse gember
3 wortels
8 Tasty Tom tomaten
1 eetlepel olijfolie
1,5 eetlepel rode curry pasta
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel garam masala
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
Peper en zout
1 blikje kokosmelk light
350 ml groentebouillon
Een paar takjes verse koriander
Bereidingswijze:
Spoel de linzen in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
Snipper de ui en pers de teentje knoflook. Rasp het plakje gember. Schil de wortels met een dunschiller en snijd de wortel en de tomaten beiden in blokjes.
Verwarm de olie in een wokpan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de gember en wortel toe aan de pan en bak dit 4 minuten mee. Voeg dan de rode curry pasta samen met alle kruiden toe en bak dit een minuut mee. Voeg de tomaten toe en bak ook deze een minuut mee. Voeg de uitgelekte linzen toe aan de pan.
Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de curry in zo’n 20 minuten inkoken.
Hak de koriander fijn. Zet het vuur uit en roer door de curry.
Serveer de curry met bijvoorbeeld rijst en/of naanbrood, verse limoen en extra koriander.