Zoete aardappel-tomatensoep

Terwijl de bladeren vallen en de dagen korter worden, hebben we het perfecte recept om je op te warmen.
3-4 personen
45 minuten
Ingrediënten
• 650 gram zoete aardappel
• 8 Tasty Tom tomaten
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel gedroogde oregano
• 1 theelepel gedroogde rozemarijn
• 2 kleine uien (of 1 grote ui)
• 3 teentjes knoflook
• 1 liter groentebouillon
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in vieren. Verdeel de zoete aardappel en tomaten over een ruime ovenschaal of over een bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en met de oregano en rozemarijn. Hussel een beetje door elkaar. Zet de ovenschaal in de oven voor zo’n 30 minuten.
Snipper ondertussen de ui en pers de teentjes knoflook. Verwarm tegen het einde van de oventijd de andere helft van de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2 minuten.
Haal de geroosterde zoete aardappel en tomaat uit de oven. Voeg dit toe aan de soeppan samen met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat zo’n 15 minuten op middelhoog vuur doorpruttelen.
Zet het vuur uit en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng naar wens nog op smaak met wat peper en zout.
Giet de soep in kommetjes en maak af met wat verse kruiden als basilicum en/of verse oregano. Serveer met (stok)brood.