Italiaanse stamppot met tomaat en rucola

In slechts 30 minuten tover je een Italiaanse stamppot op tafel met kruimige aardappelen, geroosterde tomaten, knapperige chorizo, en andere heerlijke ingrediënten.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten
• 500 gram kruimige aardappel (schoongemaakt)
• 6 Tasty Tom tomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 60 gram chorizo
• 60 gram Parmezaanse kaas
• 6 Kalamata olijven
• 20 gram pijnboompitten
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 85 gram rucola
• Verse basilicum naar wens
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de geschilde aardappels in gelijke blokjes en doe deze in een pan met ruim water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels gaar in zo’n 15-20 minuten.
Snijd de tomaten in partjes. Doe deze in een ovenschaaltje en besprenkel met de helft va de olijfolie en wat peper en zout. Zet het schaaltje in de oven en rooster de tomaten zo’n 15 minuten.
Snijd de chorizo in stukjes. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo blokjes krokant. Laat erna uitlekken op een keukenpapiertje.
Rasp de Parmezaanse kaas, snijd de olijven in ringetjes en rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Giet de aardappels af en bewaar wat van het kookvocht. Stamp de aardappels tot een grove puree met een stamper, doe er eventueel wat van het kookvocht bij en meng de Italiaanse kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas door de puree. Breng de puree naar wens op smaak met peper en zout.
Laat de geroosterde tomaat in een zeef een beetje uitlekken, roer vervolgens ook door de puree samen met de rucola, tot deze geslonken is.
Serveer de stamppot op 2 (diepe) borden en verdeel de andere helft van de kaas, de chorizo, olijf en pijnboompitjes er overheen.
Verdeel wat verse blaadjes basilicum over de stamppot.
Tip:
Je kunt ook een klontje boter of scheutje melk met de aardappels meestampen om het nog smeuïger te maken.