In slechts 30 minuten tover je een Italiaanse stamppot op tafel met kruimige aardappelen, geroosterde tomaten, knapperige chorizo, en andere heerlijke ingrediënten.
Snijd de geschilde aardappels in gelijke blokjes en doe deze in een pan met ruim water. Breng het water aan de kook en kook de aardappels gaar in zo’n 15-20 minuten.
Snijd de tomaten in partjes. Doe deze in een ovenschaaltje en besprenkel met de helft va de olijfolie en wat peper en zout. Zet het schaaltje in de oven en rooster de tomaten zo’n 15 minuten.
Snijd de chorizo in stukjes. Verwarm de andere helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de chorizo blokjes krokant. Laat erna uitlekken op een keukenpapiertje.
Rasp de Parmezaanse kaas, snijd de olijven in ringetjes en rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Giet de aardappels af en bewaar wat van het kookvocht. Stamp de aardappels tot een grove puree met een stamper, doe er eventueel wat van het kookvocht bij en meng de Italiaanse kruiden en de helft van de Parmezaanse kaas door de puree. Breng de puree naar wens op smaak met peper en zout.
Laat de geroosterde tomaat in een zeef een beetje uitlekken, roer vervolgens ook door de puree samen met de rucola, tot deze geslonken is.
Serveer de stamppot op 2 (diepe) borden en verdeel de andere helft van de kaas, de chorizo, olijf en pijnboompitjes er overheen.
Verdeel wat verse blaadjes basilicum over de stamppot.
Tip:
Je kunt ook een klontje boter of scheutje melk met de aardappels meestampen om het nog smeuïger te maken.
We gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.