Cannelloni met spinazie en ricotta in tomaten-paprikasaus

Met deze zelfgemaakte Cannelloni met spinazie en ricotta is elke hap een feest in de Italiaanse keuken. Buon appetito!
3 personen
45 minuten
Ingrediënten
Voor de saus
• 1 kleine ui
• 1 teentje knoflook
• 2 puntpaprika’s
• 1 verpakking Tasty Tom tomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 1 eetlepel balsamico azijn
• 1 eetlepel gedroogde oregano
• Peper en zout

Voor de vulling
• 1 kleine ui
• 1 teentje knoflook
• 0,5 eetlepel olijfolie
• 400 gram spinazie
• 250 gram ricotta
• 40 gram Parmezaanse kaas
• Peper en zout
Overig
• 9 cannelloni pijpjes
• 40 gram geraspte mozzarella
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak eerst de tomatensaus. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de puntpaprika in repen en de tomaten in grove blokjes.
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Bak de knoflook een minuutje mee. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak dit ook een minuut mee. Doe dan de tomaten, paprika, balsamico en oregano erbij en roer door. Voeg wat peper en zout toe. Laat dit een kwartiertje zacht pruttelen en roer regelmatig even. Pureer de saus erna in een hoge beker met een staafmixer tot een grove saus. Verdeel 2/3 van de saus over een ovenschaal.
Maak de vulling. Snipper de ui en pers het teentje knoflook. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui in de pan en voeg erna de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg dan beetje voor beetje de spinazie toe tot deze helemaal geslonken is. Laat de spinazie in een zeef uitlekken en druk het meeste vocht er uit met een lepel.
Meng de uitgelekte spinazie met de ricotta en Parmezaanse kaas door het in een schaaltje goed door elkaar te roeren. Breng op smaakt met wat peper en zout.
Kook de cannelloni pijpjes 3 minuten in een pan met water en spoel erna gelijk af met koud water.
Vul de pijpjes met het spinazie-ricotta mengsel. Leg de rolletjes in de saus. Verdeel de overgebleven saus een beetje over de rolletjes heen en strooi de geraspte mozzarella hier overheen.
Zet de schaal in de oven en bak 20 minuten op 180 graden.
Tip:
Serveer de rolletjes met verse basilicum en/of een lekkere Italiaanse salade on the side.