Crispy salami antipasti bites

Dit eenvoudige kerstrecept is een verrukkelijke traktatie om te serveren tijdens de borrel.
22 mini cups
20 minuten
Ingrediënten
22 plakjes salami
4 Tasty Tom tomaten
12 bolletjes mini mozzarella
7 olijven
Een paar blaadjes verse basilicum
1 theelepel olijfolie extra vierge
Snufje zeezout
1 theelepel balsamico crème
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een mini muffin vorm en duw de plakjes salami in het holletje zodat er een kleine salami cup ontstaat. Zet de vorm op een rooster in de oven en bak de salami cups in 8 minuten knapperig. Haal ze erna uit de oven en uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen. Afhankelijk van hoeveel cups je wilt maken kun je dit nog een keer herhalen en nog een batch met salami cups maken.
Maak erna de vulling. Snijd de tomaten in kleine blokjes, de mozzarella bolletjes in vieren en de olijven in stukjes. Snijd de verse basilicum in dunne reepjes.
Laat de tomaat een beetje uitlekken in een vergiet. Doe erna de tomaat, mozzarella, olijf en basilicum in een schaal samen met de olijfolie en een snufje zout. Roer alles goed door elkaar.
Zet de afgekoelde salami cups op een schaal en vul deze voorzichtig met een theelepel met het mengsel. Druppel er vervolgens de balsamico crème overheen. Serveer bij de (kerst)borrel.