Salade Niçoise

Een klassieker uit de Franse keuken: de Salade Niçoise. Een frisse salade die perfect is voor een lichte lunch of zomerse maaltijd.
2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
• 250 gram krieltjes vastkokend met schil
• 100 gram haricots verts
• 2 eieren
• 1 kropje baby Romaine sla
• 1 avocado
• 8 radijsjes
• 1 rode ui
• 4 Tasty Tom tomaten
• 2 blikjes tonijn
• 6 groene olijven
• 6 kalamata olijven
• 1 eetlepel kappertjes
Bereidingswijze:
Kook de krieltjes in zijn geheel gaar in zo’n 15 minuten. Laat de krieltjes een beetje afkoelen en halveer deze.
Was de haricots verts en snijd de steelaanzet van de boontjes af. Kook in een pan met water gaar in zo’n 6 minuten beetgaar. Spoel erna af met koud water.
Kook de eieren gaar in 7-8 minuten en laat schrikken met koud water. Pel en halveer de eitjes.
Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit. Snijd de avocado en radijs in plakjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringetjes. Snijd de tomaten in partjes.
Laat de tonijn in een vergiet uitlekken. Halveer de olijven en ontpit eventueel.
Maak de salade op op een grote schaal of twee aparte (diepe) borden. Leg eerst de sla blaadjes op de schaal en verdeel hier de krieltjes, haricots verts, tomaat, avocado, radijs, rode ui en tonijn overheen. Leg de eitjes erbij. Verdeel de kappertjes en olijven over de salade.
Pers het teentje knoflook. Klop de olie, azijn, citroensap, mosterd en het teentje knoflook in een schaaltje door elkaar met wat peper en zout.
Giet de dressing over de salade en breng de salade naar wens nog op smaak met wat extra peper en zout.
Tip!
Hak wat verse kruiden als dille, peterselie en bieslook fijn en verdeel dit over de salade heen.