Griekse aardappelsalade

Deze Griekse aardappelsalade van krokante geplette krieltjes brengt je rechtstreeks naar de Middellandse Zee met zijn heerlijke mix van kruidige aardappels, sappige tomaten, zoute feta en verse kruiden.
2 personen
60 minuten
Ingrediënten:
• 500 gram krieltjes vastkokend met schil
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1 theelepel gedroogde peterselie
• 0,5 theelepel uienpoeder
• 0,5 theelepel knoflookpoeder
• 4 Tasty Tom tomaten
• 100 gram feta kaas
• 10 kalamata olijven • 3 takjes verse peterselie • 3 takjes dille • 2 takjes munt • Een paar stengels bieslook • 0,5 citroen • 0,5 eetlepel olijfolie extra vierge
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Boen de krieltjes schoon, doe in een pan met ruim water. Breng aan de kook en kook in zo’n 15 minuten gaar. Giet af en dep droog met keukenpapier.
Verspreid de krieltjes over de bakplaat heen en druk ze plat met de onderkant van een beker of glas.
Meng in een klein schaaltje de olijfolie met paprikapoeder, gedroogde peterselie, ui- en knoflookpoeder en wat peper en zout. Besmeer de geplette aardappeltjes met een kwastje met de kruidenolie. Zet de bakplaat in de oven en bak de aardappels 40 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.
Snijd de tomaten in partjes. Verkruimel de feta met je handen. Halveer de olijven en ontpit eventueel. Hak de verse kruiden fijn.
Haal de aardappeltjes uit de oven. Laat een beetje afkoelen. Verdeel de krokante krieltjes over een schaal heen, verdeel hier de tomaat partjes, feta, en olijven overheen. Verdeel de verse kruiden over de salade.
Besprenkel de salade met de olijfolie extra vierge en wat citroensap. Breng naar wens op smaak met nog wat peper en zout.
Tip!
Lekker met Griekse kip spiesjes.