Sla wraps met kip-avocado salade

Ontdek een heerlijk en snel recept voor sla wraps met kip-avocado salade! Deze smaakvolle maaltijd is eenvoudig te bereiden en perfect voor een gezonde lunch of lichte avondmaaltijd. Volg het recept hieronder en geniet binnen 20 minuten van deze heerlijke wraps boordevol smaak en verse ingrediënten.
3 personen
20 minuten
Ingrediënten:
• 250 gram kipfilet
• 0,5 kipbouillonblokje
• 5 plakjes (kalkoen) bacon
• 1 avocado >br> • 2 stengels bleekselderij
• 6 Tasty Tom tomaten
• 4 bosui
• Een paar takjes verse peterselie
• 3 kropjes baby Romaine sla
• 125 gram Griekse yoghurt
• 40 gram mayonaise
• 0,5 citroen
Bereidingswijze:
Kook de kipfilet samen met het bouillonblokje in een pan met water gaar in zo’n 15 minuten.
Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak in een koekenpan krokant en goudbruin.
Snijd de avocado, bleekselderij en tomaten in kleine blokjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze, schud goed uit en dep droog met keukenpapier.
Haal de gekookte kipfilet uit de pan, laat afkoelen en snijd dan in blokjes.
Doe de kip, avocado, bleekselderij, tomaten en baconstukjes samen in een schaal en meng door elkaar.
Roer de yoghurt, mayonaise, bosui, peterselie, 2 eetlepels citroensap en wat peper en zout door elkaar in een schaaltje tot een dressing.
Roer de dressing door de kip salade.
Leg 2 sla blaadjes op elkaar voor stevigheid en herhaal dat met de andere blaadjes. Leg de dubbele sla blaadjes op een schaal. Vul met de kip-avocado salade.
Tip!
De salade is ook lekker op een broodje of wrap.