Bladerdeeg kerstboom

Deze bladerdeeg kerstboom is een echte blikvanger! Lekker knapperig, gevuld met pesto, feta en tomaat – en hij staat ook nog eens prachtig op tafel. Ideaal voor bij de borrel of als feestelijk hapje tijdens kerst.
4-6 personen
30 minuten
Ingrediënten:
• 90 gram groene pesto
• 150 gram feta
• 5 Tasty Tom tomaten
• 50 gram geraspte kaas
• 2 rollen vers bladerdeeg
• 1 ei
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol één van de rollen bladerdeeg uit op een bakplaat (op het bakpapiertje wat erbij zit) en bestrijk met de pesto.
Verkruimel de feta met je handen over de pesto laag heen.
Snijd de tomaten in kleine blokjes en verdeel deze er ook overheen, gevolgd door de geraspte kaas.
Rol de andere rol bladerdeeg uit en leg deze er overheen. Druk goed aan.
Snijd met een mes of pizzasnijder het deeg in een kerstboomvorm. Snijd reepjes in de kerstboom tot aan de stam en draai de reepjes zo’n 3x om zodat ze een ‘twist’ krijgen.
Uit het weggesneden deeg kan je met een uitsteekvormpje sterren drukken, die je los kan bakken of op de kerstboom kan leggen ter decoratie.
Klop een eitje los en bestrijk de bladerdeegboom met een kwastje met wat ei.
Zet de bakplaat in de oven en bak 18-20 minuten in een voorverwarmde oven tot de boom goudbruin is.
Laat een beetje afkoelen. Serveer met verse blaadjes basilicum.