Feta dip met geroosterde tomaat

Voor 4-6 personen
20 minuten
Ingrediënten
Voor de dip • 200 gram feta • 100 gram ricotta • 50 gram zure room • Zout en peper naar smaak Voor de pittige honing • 4 eetlepels honing • 1 theelepel chiliflakes • 1 theelepel appelcider azijn Toppings • 4 Tasty Tom tomaten • 1,5 eetlepel olijfolie • 2 Pita broodjes • Verse Italiaanse kruiden als oregano en tijm • Handje olijven • 1 theelepel Za’atar kruiden
Bereidingswijze
Doe de feta, ricotta en zure room in een keukenmachine en laat draaien tot een romige dip. Voeg wat peper en zout naar smaak toe. Doe dit in een diep bord of schaal.
Maak de pittige honing door de honing en chili flakes te verwarmen in een klein pannetje. Verwarm een paar minuten op laag vuur maar laat niet koken, roer regelmatig door. Zet het vuur uit en roer de appelcider azijn er doorheen. Laat de pittige honing een beetje afkoelen.
Halveer de tomaten en smeer de snijkanten in met 0,5 eetlepel van de olijfolie. Rooster de tomaten kort op de barbecue of in een grillpan.
Snijd de pita’s in driehoekjes en meng met de rest van de olijfolie. Bak in een koekenpan krokant.
Verdeel de geroosterde tomaten over de feta dip. Leg hier de olijven bij samen met wat verse kruiden. Giet de pittige honing over de dip en strooi de Za’atar er overheen. Serveer de dip met de pita chips bij bijvoorbeeld een barbecue of als snack.
Tip!
De dip is ook lekker met verse groenten of naan/flatbread.