Griezelige tomaat oogballen met guacamole

Halloween is pas echt compleet met deze griezelige Tasty Tom ‘oogballen’ met guacamole! Serveer met een spinnenweb van guacamole en zure room voor extra griezelige vibes! Durf jij een hap te nemen?
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
2 rijpe avocado’s
10 Tasty Tom tomaten
1 kleine rode ui
1 à 2 teentjes knoflook
2 eetlepels verse koriander
0,5 limoen
¼ theelepel komijnpoeder
Peper en zout
0,5 mozzarella bol
11 zwarte olijf plakjes
1 eetlepel zure room
1 hele zwarte olijf
Bereidingswijze:
Prak het avocado vruchtvlees met een vork fijn en doe in een kommetje.
Snijd 1 tomaat heel fijn, snipper de rode ui, pers de teentjes knoflook, hak de koriander fijn. Doe dit bij de avocado samen met het sap van de limoen, komijnpoeder, peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
Snijd voorzichtig het bovenste kapje van 8 tomaten af en hol de tomaten uit. Dep de binnenkant droog met keukenpapier.
Vul de tomaten met de guacamole.
Snijd met een scherp mesje de mozzarella in dunne plakjes en snijd daar 8 rondjes uit, net iets groter als de olijf plakjes. Leg op iedere tomaat een plakje mozzarella en hierop een olijf ringetje om de ‘oogjes’ te maken.
Doe de rest van de guacamole in een schaaltje. Doe de zure room in een plastic zakje, knip er een klein puntje vanaf en spuit voorzichtig wat cirkels om elkaar heen. Trek erna met een satéprikker vanuit het midden naar buiten strepen door de cirkels heen, zo creëer je een spinnenweb. Snijd de laatste tomaat fijn en verdeel aan de randen. Leg in het midden de hele olijf. Snijd 3 olijfplakjes door de helft en maak hier de spinnenpoten van.
Serveer de ‘oogbal’ tomaten op een bordje met de guacamole er naast. Lekker met wat tortilla chips erbij.