Ontbijt quesadilla’s

Stel je voor: knapperige bacon, sappige tomaten, pittige jalapeno’s en romige gesmolten kaas, allemaal verpakt in een warme tortilla. Het perfecte gerecht voor een luie zondagochtend, een brunch met vrienden of een voedzaam ontbijt om je dag goed te beginnen.
5 personen
20 minuten
Ingrediënten:
• 5 plakjes (kalkoen) bacon
• 5 Tasty Tom tomaten
• 1 ui
• Een paar takjes verse koriander
• 2 jalapeno pepers
• 4 bosui
• 10 eieren
• 5 medium tortilla’s
• 80 gram geraspte cheddar
• 80 gram geraspte mozzarella
Bereidingswijze:
Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes en bak in een koekenpan krokant en goudbruin.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snipper de ui fijn, hak de koriander fijn en snijd de jalapeno pepers in kleine blokjes. Meng dit in een schaaltje door elkaar. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Doe de eieren in een schaal en klop met een garde los. Hou 2 à 3 eetlepels van het tomatenmengsel apart om te serveren en roer de rest door het ei heen samen met wat peper en zout.
Verwarm wat olie of boter in een pan. Giet het eimengsel erbij en laat iets stollen. Schep met een spatel door elkaar tot een roerei. Bak het niet te lang anders wordt het te droog.
Leg een tortilla op een bord. Strooi op 1 helft wat van de geraspte cheddar en mozzarella. Schep hier wat roerei overheen. Schep er wat bacon en bosui overheen en maak het af met nog wat kaas. Klap de tortilla dicht. Herhaal dit met alle tortilla’s tot alle ingrediënten op zijn.
Verwarm wat olie in een pan en bak 2 tortilla’s samen in een pan aan beide zijden krokant en goudbruin.
Snijd de quesadilla’s doormidden en serveer op een bordje samen met het overgebleven tomatenmengsel.
Tip!
Serveer de quesadilla’s bijvoorbeeld met tomatensalsa, avocado en/of crème fraiche. Je kunt de quesadilla’s makkelijk van te voren bereiden, bewaren in de koelkast en even kort opwarmen in een pan wanneer je ze wilt eten.