Tomaat-pastinaak soepjes

Hoe leuk zijn deze soepjes met mini kerst tosti’s?! Perfect voor de feestdagen: lekker warm, een tikje speciaal en supergezellig om te serveren.
8 personen
45 minuten
Ingrediënten
• 500 gram pastinaak
• 380 gram Tasty Tom tomaten
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 el olijfolie
• 1 tl paprikapoeder
• Peper/zout
• 700 ml groentebouillon
• Verse rozemarijn ter garnering
• 8 boterhammen (casino)
• 50 gram geraspte mozzarella
• 50 gram geraspte cheddar
• Roomboter om te bakken
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pastinaken en snijd de tomaten in stukjes. Snijd de ui in partjes en de teentjes knoflook grof. Verdeel dit over een ruime ovenschaal. Besprenkel met de olie, paprikapoeder en wat peper en zout.
Rooster de groenten in de oven voor zo’n 30 minuten tot de groenten zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Doe de geroosterde groenten in een grote pan. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Breng indien nodig op smaak met wat extra peper en/of zout.
6. Meng geraspte mozzarella en cheddar in een schaaltje door elkaar. Verdeel dit over 4 boterhammen en leg de andere 4 boterhammen er overheen. Rol de boterhammen met een deegroller wat platter. Steek uit iedere boterham met een kerst-steekvormpje 2 figuurtjes.
Verwarm wat boter in een pan en bak de mini kerst-tosti’s aan beide kanten tot de kaas gesmolten is en ze goudbruin zijn.
Serveer de soep in kleine kommetjes met een takje verse rozemarijn er in en de mini tosti erbij.
Tip!
No waste! De overgebleven broodrestjes/korstjes kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een hartige broodpudding.