Tomatengalette

Tomatengalette is een eenvoudig en smakelijk gerecht met ricotta en Parmezaanse kaas, gebakken in een knapperig deeg. Perfect als bijgerecht voor soep of met een frisse salade.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
• 1 verpakking Tasty Tom tomaten
• 2 kleine rode uien
• 2 teentjes knoflook
• 25 gram Parmezaanse kaas
• 125 gram ricotta
• 1 rol kant en klaar quiche en taartdeeg (230 gram)
• 1 ei
• 1,5 eetlepel wit sesamzaad
• 1,5 eetlepel zwart sesamzaad
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en de rode ui in dunne halve ringetjes. Pers de teentjes knoflook.
Meng de tomaten met wat zout en de helft van de knoflook. Roer door elkaar en laat de tomaat plakjes uitlekken in een vergiet. En dep deze erna een beetje droog met wat keukenpapier.
Rasp de Parmezaanse kaas en meng in een schaaltje met de ricotta, andere helft van de knoflook en wat peper en zout.
Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smeer de ricotta met de achterkant van een lepel over het deeg heen maar houdt rondom een randje vrij.
Verdeel de tomaatplakjes over het deeg en verdeel vervolgens de halve rode ui ringetjes hier overheen.
Vouw de randen van de galette naar binnen. Klop het eitje los in een klein schaaltje en bestrijk de randen hiermee. Meng het sesamzaad in een klein schaaltje door elkaar en verdeel dit over de rand heen.
Bak de tomatengalette in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Laat de galette zo’n 10 minuten afkoelen en garneer met verse basilicum en oregano blaadjes.
Tip!
Lekker om te eten naast een (tomaten)soep of met wat salade ernaast bijvoorbeeld.