Tomatensoep met Sinterklaas stafjes

Sinterklaas en zijn Pietjes hebben een overheerlijk recept voor je samengesteld!
4 personen
40 minuten
Ingrediënten
• 1 kilo Tasty Tom tomaten
• 1 rode paprika
• 1 teentje knoflook
• olijfolie
• 1 rode ui
• 1 bouillonblokje
• bosje basilicum (vers)
• 200 ml kookroom

Ingrediënten voor 10 stafjes
• 270 g vers bladerdeeg
• 1 middelgroot ei
• peper
• 3 el sesamzaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten en snijd de paprika in grove stukken. Leg de tomaten, paprika en knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie. Strooi er wat zout en peper over. Hussel alles door elkaar. Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui met een snufje zout in de pan voor 5 minuten. Voeg de gegrilde tomaten, paprika, knoflook, het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Schenk de tomaten, paprika en knoflook bij de ui. Roer alles goed door en laat nog 5 minuten staan. Doe de basilicum erbij en pureer glad. Voeg naar smaak peper of zout toe.
Schenk de soep in kommen. Maak met kookroom de mijter van Sinterklaas op de soep.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Rol het bladerdeeg uit en snijd het deeg in de breedte in 20 stroken van ongeveer 2 cm breed. Leg steeds 2 stroken op elkaar. Rol de bovenkant van de stroken op tot een slakkenhuis. Pak onder het slakkenhuis de 2 deegstroken vast en wikkel ze om elkaar heen, zodat ze in elkaar worden gedraaid. Klop het ei los met wat peper en bestrijk de stafjes ermee. Bestrooi met de sesamzaadjes. Bak in de oven in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.