Turkse eieren met geroosterde tomaat

In slechts 30 minuten tover je een prachtig bord op tafel vol met gepocheerde eieren, geroosterde tomaten, romige Turkse yoghurt en pittige kruiden. Dit gerecht is perfect te combineren met vers brood.
2 personen
30 minuten
Ingrediënten:
• 4 Tasty Tom tomaten
• 1 eetlepel olijfolie
• 2 teentjes knoflook
• 0,5 theelepel gedroogde tijm
• 4 eieren
• Witte wijnazijn
• 250 gram Turkse yoghurt
• 1 eetlepel verse peterselie
• 0,5 citroen
• 2 eetlepels roomboter
• 1 theelepel paprikapoeder
• 0,5 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel pul biber (of chilivlokken)
• Verse kruiden zoals peterselie/dille om te garneren.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de tomaten. Dep droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten met de snijkanten omhoog op de plaat. Pers de teentjes knoflook en gebruik de helft van de knoflook voor de tomaten. Meng de olie met de knoflook, tijm en wat peper en zout. Smeer de tomaten met een kwastje in met het mengsel. Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten zo’n 25 minuten in het midden van de oven.
Breng een pan met water aan de kook. Voeg een flinke scheut azijn en wat zout toe aan het water. Neem een klein zeefje en breek het ei erin zodat het losse eiwit er vanaf druipt. Giet het eitje in een schaaltje. Maak met een garde een beetje een draaikolk in het water. Laat het eitje er voorzichtig in glijden. Zet de timer op 3,5 minuut voor een perfect gepocheerd eitje. Haal erna uit het water en herhaal met de andere eieren.
Hak de peterselie fijn. Roer de andere helft van de knoflook samen met de peterselie en wat citroensap door de yoghurt heen.
Smelt de boter samen met het paprikapoeder, komijn en pul biber en roer goed door elkaar. Laat een beetje afkoelen.
Maak de bordjes op. Verdeel de yoghurt over twee diepe borden. Leg hier de gepocheerde eieren op, schenk de chili boter er overheen en leg de geroosterde tomaten op de bordjes. Garneer met verse kruiden zoals verse peterselie en/of dille.
Tip!
Serveer met toast of bijvoorbeeld simit om te dippen.