Tomaat-nectarine gazpacho

Geniet van de zomer met deze verfrissende en smaakvolle tomaat-nectarine gazpacho! Deze koude soep combineert de zoete sappigheid van nectarines met de frisse smaak van Tasty Tom tomaten, ideaal voor warme dagen.
4-6 personen
15 minuten
Ingrediënten:
• 4 Tasty Tom tomaten >br> • 4 nectarines
• 1 komkommer
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode ui
• 0,5 limoen
• 3 eetlepels olijfolie extra vierge
• 2 eetlepels witte balsamico
• Wat blaadjes verse basilicum • Wat blaadjes verse platte peterselie • Peper/ zout
Bereidingswijze:
Snijd een kruis in de bolle kant van de tomaten. Leg de tomaten in gekookt water en laat ze ongeveer 30 seconden ondergedompeld liggen. Wanneer het vel loskomt bij de kruisjes haal je de tomaten uit het water en spoel je ze af onder koud water. Ontvel de tomaten.
Schil de komkommer en nectarines en snijd beiden in blokjes. Snijd de rode ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
Doe de tomaat, nectarine, komkommer, knoflook, rode ui, sap van een halve limoen, olijfolie, balsamico, basilicum, peterselie en wat peper en zout in een blender. Mix tot een glad en romig geheel.
Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed door te koelen.
Serveer de gazpacho koud en garneer met toppings/ verse kruiden naar keuze.
Tip!
Lekker met wat blokjes avocado en mais als topping.